Sivukartta | Haku | Tulosta   | Kirjaudu  
Etusivu Ajankohtaista Yhteystiedot Lomakkeet Palveluhakemisto Palvelumaksut Palaute

 YMPÄRISTÖNSUOJELU

Ympäristönsuojelu vastaa Isojoella, Karijoella, Kauhajoella ja Teuvalla mm. ympäristönsuojelulain, maa-aineslain, jätelain ja vesilain valvontatehtävistä. Ympäristönsuojeluviranomaisena toimivat 10 jäseninen ympäristölautakunta ja sen alaiset ympäristönsuojelun viranhaltijat.

Yhteystiedot

Yhteydenotot toivotaan ensisijaisesti sähköpostilla:  ymparistoterveys@llky.fi, koska emme ole aina tavoitettavissa puhelimitse. 

Sähköpostiviestissä olisi hyvä yksilöidä, mitä asia koskee ja missä se sijaitsee (osoite tai kiinteistötunnus) sekä yhteystiedot vastausta ja lisätietojen pyyntöä varten.

 

Ympäristösihteeri Niina Tuovinen, puh.  050 386 4625

  • Ympäristönsuojelu
  • Ympäristölautakunnan esittelijä

Ympäristösihteeri Meri Nurttila, puh. 040 627 9296

  • Ympäristönsuojelu

Ympäristötarkastaja Sari Tallgren, puh.  040 487 7043

  • maa-ainestenoton lupa- ja valvonta-asiat
Henkilökohtaiset sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@llky.fi 

 

Postiosoite:

Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä
Ympäristönsuojelu
PL 100
61801 Kauhajoki

Käyntiosoitteet: 

Kauhajoki: Hallintotie 3, (Oikeustalon 2. krs)

 

Toiminta

Erilaisillla ympäristönsuojelun lupa- ja ilmoitusmenettelyillä vähennetään ja ennaltaehkäistään ihmisen toiminnasta aiheutuvaa ympäristökuormitusta. Lisäksi ympäristönsuojelu käsittelee maasto- ja vesiliikennelakien mukaisia lupia ja leirintäalueilmoituksia sekä käsittelee luonnonmuistomerkkien rauhoitushakemukset ja ratkaisee ojitukseen liittyviä riita-asioita. Ympäristönsuojelussa annetaan myös paljon erilaisia lausuntoja, koskien muissa viranomaisissa vireillä oleviin suunnitelmiin kuten maa-ainestenottamiseen, kaavoitukseen sekä aluehallintoviranomaisessa vireillä oleviin hankkeisiin ymv.

Tavoitteena on taata toimialueen asukkaille terveellinen, turvallinen, viihtyisä ja ekologisesti kestävä elinympäristö. Ensisijaisesti neuvonnalla, ohjauksella ja yhteistoiminnalla pyritään ehkäisemään ympäristöongelmia ennakolta ja saamaan positiivisia ympäristövaikutuksia aikaan. Tarvittaessa ympäristönsuojeluviranomaisella on myös käytössään hallinnolliset pakkokeinot, kuten toiminnan keskeyttäminen ja uhkasakon määrääminen ympäristön pilaantumisen vaaraa aiheuttavan toiminnan laillisuuden palauttamiseksi.

 

Sivu päivitetty  23.5.2019 NT

Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä • Hallintoaukio • PL 100, 61801 KAUHAJOKI • (06) 2413 2000