Lääkäreiden vastaanotto

Kiirevastaanotto ajanvaraus puh. 06 2413 3200
ma-pe klo 8-20 (ovet sulkeutuvat klo 19)
la-su klo 10-20 (ovet sulkeutuvat klo 19)

Ei-kiireellinen ajanvaraus ma-pe klo 8-15
puh. 06 2413 3220

Ajanvaraus sähköisesti
 

Eläinlääkäripäivystys

puh. 0600 12202, arkisin klo 16.15 - 8.00
Viikonloppupäivystys pe klo 16.15-ma klo 8

Koronavirus - tietoa ja ohjeita

Polku: / Palvelut / Ikäihmisten palvelut / Vapaaehtoistoiminta

VAPAAEHTOISTOIMINTA

LLKY:n vapaaehtoistoiminta on tauolla koronatilanteen vuoksi. 

LLKY:n vapaaehtoistoiminta on tarkoitettu syrjäytymisvaarassa oleville ikääntyneille suupohjalaisille. Vapaaehtoistoiminnan avulla pyritään lisäämään ja ylläpitämään ikäihmisten toimintakykyä sekä omassa kodissa että asumispalveluissa. Vapaaehtoistoiminta on saajalle maksutonta. Toiminnassa korostuu rinnalla kulkeminen ja henkinen tuki. Vapaaehtoistoimijat lievittävät tuettavan yksinäisyyttä. Vapaaehtoistoiminnan järjestämisestä ja organisoinnista vastaa LLKY.

Vapaaehtoistoiminnan muotoja

LLKY:llä on tarjolla monenlaisia tehtäviä vapaaehtoisille, jotka ovat kiinnostuneita toimimaan ikääntyneiden parissa. Kaikki ovat tervetulleita vapaaehtoistoimintaan!

Vapaaehtoiset voivat toimia:

Vapaaehtoiseksi ilmoittautuminen

Useasti vapaaehtoistoimintaan hakeudutaan auttamisen halusta, hyödyllisen tekemisen kaipuusta tai hyödyntämättömän potentiaalin hyödyntämisestä. Useat elääkkeelle jääneet etsivätkin aktiivisesti uutta, mielekästä ja tavoitteellista toimintaa palkkatyön päättymisen jälkeen. LLKY:n järjestämään vapaaehtoistoimintaan osallistuminen on oivallinen tapa täydentää työelämän jättämään aukkoa. Myös opiskelijat ja työttömät hyötyvät, hyvän mielen lisäksi, vapaaehtoistoimintaan osallistumisesta.

Vapaaehtoiseksi pääset ilmoittautumaan täyttämällä oheisesta linkistä avautuvan kaavakkeen. Ilmoittautumisen jälkeen sinuun ollaan yhteydessä ja kuulet tarkemmin vapaaehtoistoimintaan liityvästä perusvalmennuksesta.

 

Tarvitsetko vapaaehtoistoimijaa?

Vapaaehtoistoimijaa voit hakea oheisesta linkistä avautuvalla kaavakkeella. Kaavakkeita on saatavana myös kotihoidosta, Ikäluotsista ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattorilta.

 

Vapaaehtoistoiminnan valmennukset

Vapaaehtoistoiminnan järjestämisestä ja organisoinnista vastaa LLKY, joka järjestää kaikille vapaaehtoistoimijoiksi aikoville perusvalmennuksen ennen vapaaehtoistoimijaksi ryhtymistä. Perusvalmennuksen käyneille järjestetään myös jatkovalmennusta, jossa syvennytään ikääntymisen mukanaan tuomiin muutoksiin ja haasteisiin syvällisemmin.

 

Lisätietoja ikäihmisten vapaaehtoistoiminnasta antaa:

Jaana Auressalmi p. 040 6352 552 etunimi.sukunimi@llky.fi

Esitteitä
Ikäihmisten vapaaehtoistoiminta

Hakemukset
Vapaaehtoiseksi ilmoittautuminen

Hae vapaaehtoistoimijaa

Valmennuksen ajankohdat